Seegmillers Enzo

Seegmillers Floke

Maja Har medfødt stumphale.

 

Nu er Rat Terrieren en realitet i Danmark! Det vil sige at det har den faktisk været i et stykke tid! Vores lille stamme vokser sig større, ( Vi er nu 26 rat Terrier i Danmark!) Vi er stolte af at kunne præsenterer, denne alsidige og helt vidunderlige hunderace. 

Ratterrierens historie:

Rat Terrieren er en amerikansk hunderace med en rig og varieret baggrund som en all-around gårdhund, sports og jagt følgesvend. Samt tjenestehund indenfor skadedyrsbekæmpelse, narkohund, redningshund o.a. Racen er godkendt i AKC, I racens oprindelse deler de meget afstamning med de skrappe små blandede race hunde der er kendt som feists. Flere private foreninger har fastholdt Rat Terrier registre i nogle årtier, igennem tiderne har der været bevægelser til at få racen anerkendt af de store hunde organisationer. Racen er registreret i American Kennel Club! De var almindelige i hele Amerika på familiebrug i 1920'erne og 1930'erne, Idag må de generelt betragtes som en sjælden race. Nutidens Rat Terrier er en intelligent, aktiv lille hund, der er kendt som både skadedyrsbekæmper og som en vidunderlig familiehund, samt meget andet.

Udseende
Rat Terrieren, kommer i en række af pels farver og størrelser. Den klassiske farve er sort tanpoint med melede spotting (kendt som sort tricolor), men chokolade, tan (varierende i skygge fra lys gylden til mørk mahogni), blå, Isabella (Pearl), citron og abrikos er alle ret almindelige. De kan være tricolor eller bicolor, altid med en vis mængde af hvidt stede. Sable (zobel) kan overlappe nogle af ​​disse farver. Krybende tan (ofte "Calico") er også acceptabel. Tikker er sædvanligvis synlige i de hvide dele af pelsen, eller i den underliggende hud. Brindle, som i øjeblikket ikke tilladt af de største racestandarder, anses af nogle for at være et traditionelt Rat Terrier mønster, og der er en voksende bevægelse for at have dette mønster accepteret i racen.
Ørebæring er oprejst, men kan også vippes, eller knap, som alle bidrager til et intelligent, opmærksomt udtryk. Halen har traditionelt været forankret til omkring 2-3 inches, men bobtail genet er meget almindeligt hos Rat Terrier.

I dag er der nogle opdrættere, der foretrækker en naturlig, frigjort hale, som er accepteret i racen standarder.
Rat Terrier varierer fra ca 10 til 25 pounds og står 13 til 18 inches på skulderen. Miniature størrelsen (13 inches og under som defineret af UKC) bliver mere og mere populær som selskabs og familiehund. En større type, ofte over 25 pounds, er blevet udviklet. Disse Deckers eller Decker Giants blev opkaldt efter opdrætter Milton Decker som skabte en større jagt kammerat og er anerkendt af National Rat Terrier Association NRTA har en Toy Variety som vejer 10 pounds eller mindre. Både NRTA og UKCI fortsætter med at klassificere Teddy Roosevelt Terrier som type B Rat Terrier. I 1970'erne dukkede en hårløs mutation i et enkelt Rat Terrierkuld op og blev opdrættet i en stamme af Rat Terrier. Efter en periode med udvikling af denne linje resulterede det i den amerikanske hårløs Terrier, der indregnes som en særskilt race af flere registre.

Temperament
En Rat Terrier er meget opmærksom på sin familie.
Selv om der ofte forveksles med en Jack Russell Terrier, Rat Terrier har en anden profil og et meget anderledes temperament. Rat Terriers er slankere i muskulatur, finere af knogler, og har et mere elegant hoved. De har altid et kort enkelt lag, pels dvs. de er aldrig uldbelagte, ruhårede eller har faner og langt hår.
Rat Terriers har tendens til at være mindre aggressive end Jack Russells, mens de har en bestemt terrier personlighed, har de også en "off switch" og elsker magelighed på sofaen. Rat Terriers er normalt muntre hunde, og de har tendens til at være roligere og mere følsomme end Jack Russells på ændringer i deres miljø, ejerens stemninger, eller uventede lyde, mennesker og aktiviteter. Den "sociale følsomhed" af Rat Terriers gør dem meget lydige og nemmere at leve med for den gennemsnitlige hundeejer, men det betyder også, at omfattende socialisering fra en tidlig alder er vigtig. Korrekt socialisering af en Rat Terrier hvalp omfatter at udsætte hvalpen for en bred vifte af mennesker og steder, især i de første tre måneder af livet. Ligesom de fleste aktive og intelligente racer, har Rat Terriers tendens til at være gladere, når de modtager en stor del af mental stimulation og motion.
Grundet regelmæssige outcrossings i hele racens historie, er akkumulerede data utilstrækkelige til at afgøre, hvilke genetiske defekter der er almindeligt i racen. Hvilket også har været med til at bevare vildhunde genet, Som giver en generelt større sundhed.
Gennemsnitlig levetid for en Rat Terrier er 15-18 år den ældste registrerede er 23 år gammel. se linket herunder:

http://dogs.petbreeds.com/stories/10207/longest-living-purebreds?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=rt.cm.ob.dt.10207#25-Rat-Terrier

Historie:

Den tidligste registrering af en Rat-catching hund er sandsynligvis en "Hatch", hvis rester blev udvundet fra Mary Rose, flagskibet i Henry VIII, som sank i 1545 og re-raiset i 1982. Hatch menes at have været en køter, og blev bragt om bord for at kontrollere rottebestanden.
Racens navn kommer fra besættelsen af ​​de tidligste forfædre bragt til USA af arbejderklassens britiske migranter, da disse hurtige, modige små hunde har fået deres berømmelse i Rat- pit gambling. Men de var for det meste, avlet til hurtighed. Deres hurtighed bruges til at kontrollere skadedyr og jagt på egern, hare, og andre små skadedyr. Som alle terriere af denne type, er Rat Terriers sandsynligvis, udviklet fra krydsninger mellem racer som den engelske White Terrier, Manchester Terrier, Smooth Fox Terrier, og Whippet. Efter 1890'erne, da race - typen blev populær i Amerika var der andre racer føjet til mix. Beagle, italiensk Greyhounds og Miniature Pinschers. Mange af de fundamentale Rat Terriers var ikke til at skelne fra små blandede race jagthunde kendt som "feists". De mindre sorter blev udskilt fra denne slags Rat Terrier meget tidligt, registreret af UKC som Toy Fox Terrier er begyndt i 1936.
Rat Terriers blev opfattet som loyale og effektive dræbere af skadedyr på det 20. århundredes amerikanske Farme, samt som fremragende jagt kammerater. Som et resultat, var de en af ​​de mest populære hunde typer fra 1920'erne til 1940'erne. Men den udbredte brug af kemiske bekæmpelsesmidler og væksten i kommercielt landbrug førte til et kraftigt fald i racen fra 1950'erne og fremefter. Heldigvis fastholdt opdrættende loyalister afstamningen, hvilket fører til den moderne Rat Terrier, vi nyder i dag.
Den genetiske diversitet af Rat Terrier er uden tvivl dens største aktiv, og er ansvarlig for den generelle sundhed, ivrige intelligens og soliditet racen besidder. De fleste moderne racer blev udviklet fra et par egnede avlshunde og derefter opdrættet fra en lukket genpulje. I modsætning hertil har Rat Terrier nydt godt af en lang historie af raffinement med regelmæssige udparringer, til at bringe brugbare kvaliteter og genetisk variation.
Rat Terrier organisationer udstiller de typiske kriterier af de foranstaltninger der skal træffes for at fremme og bevare racen. Som sædvanlig blandt arbejdende racer, er udgangspunkter hvilken type hund der bedst repræsenterer racen, og hvorvidt hundens arbejder og kvaliteter, vil blive ofret til selektion for kropsbygning og show konkurrence. Måske fordi Rat Terrier har eksisteret i årtier med flere åbenlyse typer stadfæstet af forskellige klubber, kan uenighed opstå. Det synes sikkert at sige, at selv farm racerene Rat Terriers er blevet opdrættet meget for deres smarte, sjove og nemme familiehunde kvaliteter som for deres færdigheder på at udrydde rotter og jagt på småvildt. Derfor er det ikke overraskende at se et stigende antal Rat Terriers udmærker sig på performance sportsgrene såsom agility, rally og lydighed. Racen blev i juni 2013 godkendt som race på ACK-listen og vil gå videre til godkendelse på FCI-listen. Dette er formentlig lige om hjørnet!

Vi kan nu som Danmarks første! Præsenterer vores lille stamme af Danske Rat-Terrier. I kommende sommer, udvider vi flokken med yderligere med import fra USA. Vores hunde har en meget flot stamtavle med sig fra USA.  Som ovenfor nævnt skal Rat-Terrien opnå raceanerkendelse på FCI-listen, før man kan opnå traditionel standart DKK. stambog. Vi er dog nu på X-listen i Dansk Kennel Klub. Så vi kan nu omregistrerer og få udleveret et dansk gyldigt regnr. så vi kan udstille og deltage i aktiviteter i DKK. Danskfødte kuld kan nu stambogsføres i DKK. med X-liste stambog! Denne stambog giver mulighed for at deltage i samtlige aktiviteter/udstillinger i DKK. samt stambøgsføre afkom født i Danmark. (læs iøvrigt DKK.s regler for X-liste stambogsførte hunde.) OBS! vores Danskfødte stambogsførte hvalpe er i sagens natur IKKE halekuperede. Men har haler i fuld længde! Ligesom vores hunde genetisk ikke er i familie. Dette for at sikre sundest muligt afkom. og mulighed for i fremtiden at kunne servicere vore hvalpekøbere med sund avls-genetik.

Denne alsidige race er perfekt til f.eks. agility. veightpull. skadedyrsbekæmpelse. redningstjeneste. noseworkhund (spor Narko m.m.) Besøgshundetjeneste o.m.a. med dens vågne og lærevillige sind. Den bliver, hvad du gør den til.

Er du interesseret i denne spændende og alsidige hunderace, kan vi kontaktes på tlf. 22173248

https://www.facebook.com/Opdr%C3%A6t-Solg%C3%A5rds-ratterrier-209854322421315/

 

https://www.facebook.com/groups/184425539572449/

 

(Solgårds Bertha) Hvalp 4 mdr.

Beskrivelse af Racen i bladet, Vi med hund.

Solgårds kuld C

Enzo i spring